Jacob Hagn-Meincke

Jacob portrætSvendborg Kommune ligger meget dårligt placeret som nummer 60 af 98 kommuner i ny undersøgelse fra Dansk Byggeri af kommunernes erhvervsklima. Det har en direkte negativ effekt på virksomheders lyst til at etablere sig i Svendborg, hvilket igen har en direkte negativ effekt på beskæftigelsen, og i sidste ende kommunens økonomi.

Svendborg Kommune har brug for flere arbejdspladser i det private, og hermed flere skatteindtægter, hvis der fremover skal være midler til de kernevelfærdsydelser, som gerne skal kendetegne Svendborg Kommune.

Svendborg Kommune skal således fremover satse mere målrettet på en sammenhængende og effektiv erhvervs- og beskæftigelsespolitik. Erhvervs- og beskæftigelsespolitik hænger uløseligt sammen, og der er mange gode eksempler i andre kommuner på hvordan, det kan gøres.

Svendborg Kommune skal tilbyde det, virksomhederne har brug for, både når det kommer til erhvervsrådgivning, sagsbehandling og rekruttering af medarbejdere. Erhvervs- og beskæftigelsespolitikken skal være til for virksomhederne og de ledige og ikke omvendt.”

Jacob Hagn-Meincke
Cand scient pol
+45 60 25 55 95
Lundevej 13
5700 Svendborg
jacobmeincke@sydfynsmail.dk