Jørgen Lundsgaard opfordrer byrådet til at bevare Svendborgs værdier – også omkring Ribers grund

LA Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Langeland og Ærø

Troværdighed

Jørgen Lundsgaard, byrådsmedlem (LA), Otte Rudsvej 1, Svendborg
Læserbrev den 7/2 2017 i Fyns Amts Avis:
Troværdighed er en af de mest værdifulde egenskaber et menneske kan besidde. En egenskab, der skaber ledere med karisma og tryghed på arbejdspladsen og i hjemmet. Den er også den vigtigste egenskab hos politikere.
Men desværre også sjælden – også i Svendborg.
Det var ikke særlig troværdigt, da byrådet med nogle enkelte undtagelser forærede Jessens Mole plus tre millioner kroner væk til Skjærbæk. Det var ikke troværdigt, da man efterfølgende bøjede sig for yderligere krav til lokalplanen, som bl.a. fjernede offentlig adgang og gav mulighed for en høj firkantet bygning uden erhvervsliv.
Belært af erfaringen søgte vi i byrådet at udstikke linierne for den fremtidige lokalplan, før samme køber købte Ribers gamle købmandsgård. Så var der ingen tvivl. Og bred enighed i byrådet. Men – så startede samme salamimetode som endte i, at de gamle bygninger, den offentlige adgang og de skrå tegltage i erhvervsudvalget forsvandt til fordel højere firkantede bygninger og nedrivning af Svendborgs kulturarv.
Hvad er det lige Svendborgs borgere får ud af det? Flere penge til et gymnastikstævne?
Nej, vi mister Svendborgs kulturarv, samt troværdigheden hos en del af byrådets politikere. En troværdighed de får hårdt brug for ved det kommende valg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *